*Oorbellen zetten

Oorbellen zetten

Wij zetten oorbellen bij kinderen vanaf 3 jaar, dit kan 1 voor 1 of  tegelijk. er is een ruime keuze aan oorbellen en de kosten zitten tussen de 14,95 en 29,95 dit is incl. een flesje antisept, de prijs is afhankelijk van de oorbelletjes die je uit zoekt. Wij hebben oorknopjes van chirurgisch staal, chirurgisch staal met een goudkleur en titanium

Hoe gaat het in zijn werk?

  1. U maakt een keuze uit de oorknopjes
  2. De oren worden ontsmet
  3. De plekken waar de gaatjes komen worden afgetekend
  4. U kunt kijken of het naar wens is
  5. Oorknopjes zijn altijd steriel verpakt in een cartridge en worden niet aangeraakt
  6. De oorknopjes worden klaargemaakt voor gebruik en de cartridges worden in de pistooltjes geplaatst
  7. We schieten de oorbellen dan één voor één of met tweeën tegelijk
  8. De stift van het oorknopje gaat in een flits door de oorlel en het afsluitmechanisme maakt de achterkant vast
  9. U kunt het resultaat in de spiegel bewonderen!

Doet het pijn om oorbellen te schieten?

De meeste mensen zeggen dat het maar een seconde pijn doet en dat de pijn daarna snel wegebt tot het wondje genezen is. Het is niets om bang voor te zijn. Voordat u ‘auw’ kunt zeggen is het al gebeurd. Wilt u een indicatie van hoe het voelt? Knijp dan eens hard met uw nagels in een oorlel.

Nazorg gaatjes oorbellen schieten

De oorknopjes die u meekrijgt moet u 6 tot 12 weken laten zitten en regelmatig draaien. Daarna mag u ook andere oorbellen in doen. In sommige gevallen kan irritatie ontstaan. Tot het wondje genezen is, raden we u aan om een ontsmettingsmiddeltje te gebruiken zodat het niet kan ontsteken. U laat simpelweg een druppel van het ontsmettingsmiddel in uw oorknopje vallen en draait het knopje een aantal keer rond.

LET OP!: wanneer de oorbel uit is, vervang deze dan snel want het gaatje groeit erg vlug dicht

Verder raden we u aan om minimaal een half jaar oorbellen in te houden zodat u er zeker van bent dat het gaatje niet meer zal dichtgroeien. Houd tevens rekening met bepaalde allergieën voor materialen zoals nikkel als u van oorbellen wisselt.

Een laatste tip is om niet meteen te zware oorhangers te dragen. Het kan zijn dat uw gaatjes groter worden en uw oorlellen lager gaan hangen.

 

Oorbellen zetten

Met de gratis Studex ear piercing app “Ear Piercing with Studex”, kun je makkelijk uitproberen hoe je er uit zou zien met je eerste of meerdere oorbellen.

De app is beschikbaar in het Nederlands, zowel voor iOS als Android.

         Ontdek het op Google Play

Om de html-versie van de app op je desktop uit te proberen, klik je hier.